На всяка жена се е случвало да усеща, че губи контрол над живота си. Тогава просто ни се приисква да се сгушим в леглото и да забравим за целия свят. И бихме могли да си го позволим, но едва ли ще издържим повече от ден. Ако и вие изпаднете в такава ситуация, не прекарвайте време в самосъжаление! Безсмислено е. Повярвайте, че сте по-силни от обстоятелствата, които в този момент са поели в посоката, в която не желаете. И положете усилие да се върнете обратно към живота. Ето няколко неща, които биха ви заредили с енергия и биха ви вдъхнали сили да посрещнете предизвикателства:

Вземете си няколко дни почивка и попътувайте

Вземете раницата си, приберете няколко от най-необходимите дрехи в нея и още днес хванете първия влак за някое красиво и непознато местенце. Ако то се намира в планината, ще ви се отрази още по-добре. Там ще сте усамотени, да, но е твърде вероятно да нямате време да разсъждавате върху проблемите си, защото планината не предлага много удобства. По-скоро умът ви ще е зает с това да отстранява несгодите, които ще се изпречват на пътя ви – буквално и преносно. Но в планината ще сте сред природата. А тя дарява спокойствие и хармония. И има невероятната способност да ни показва колко незначителни са нашите тревоги на фона на нейното величие.

Започнете да спортувате

Спортът е много добър помощник в начинанието да прогоните негативните мисли. Това твърдение има своя научна обосновка. Когато човек спортува в организма протичат поредица от биохимични процеси. Продължителното натоварване кара тялото да отделя хормони на удоволствието – допамин, ендорфин и серотонин. Ето защо след тренировка ние се чувстваме бодри и с повишено настроение, въпреки умората.

Изхвърлете ненужните вещи

Сексоложката Наталия Кобилкина твърди, че изхвърлянето на натрупаните стари и ненужни вещи освобождава пространство за новото и хубавото в емоционален план. Дали това е така, всеки сам за себе си може да определи, но със сигурност премахването на старите вещи от дома ще ви зареди с енергия. Ще видите колко много пространство ще се освободи. Факт е, че просторът в дома дава усещане за хармония и свобода. А многото вещи около нас ни потискат. Така че, едно разчистване неминуемо ще има благотворно влияние върху вашето емоционално състояние.

Не забравяйте обаче, че каквото и да правите, проблемите ви носят изпитания, които, ако съумеете да преодолеете, ще преминете на едно следващо ниво в развитието си като личности. Затова – не бягайте от тях! А ги посрещнете с нови сили и желание за победа.